Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Áfonyás fagyi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 csésze áfonya (lehet fagyasztott is)
  • 4 dl natúr joghurt
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 bögre cukor
  • 1 dl tej
  • 1 csipet só
  • pici fahéj

Elkészítése

Az áfonyát, a citromlevet, a cukrot, a sót és a fahéjat egy lábosba tesszük, és közepes lángon melegítjük, folyamatos keverés mellett, amíg a cukor teljesen feloldódik, és az áfonya levet ereszt.

Amikor az áfonya megpuhult, egy villa vagy krumplinyomó segítségével enyhén áttörjük, majd turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítjük. Az áfonyapürét levesszük a tűzről, és 10 percig állni hagyjuk, hogy langyosra hűljön.

Ezután hozzáadjuk a joghurtot és a tejet, majd alaposan elkeverjük, hogy egységes krémes állagot kapjunk. Az elkészült keveréket egy fagyálló tálba öntjük, és a fagyasztóba tesszük.

A fagyasztás során 20-30 percenként egy villával vagy spatulával alaposan átkeverjük, hogy ne képződjenek jégkristályok. Ezt a folyamatot 3-4 alkalommal megismételjük, majd hagyjuk a fagyit teljesen megszilárdulni (kb. 4-6 óra).

https://receptneked.wps.hu/fagylaltok/afonyas-fagyi/