Az áfonyát, a citromlevet, a cukrot, a sót és a fahéjat egy lábosba tesszük, és közepes lángon melegítjük, folyamatos keverés mellett, amíg a cukor teljesen feloldódik, és az áfonya levet ereszt.
Amikor az áfonya megpuhult, egy villa vagy krumplinyomó segítségével enyhén áttörjük, majd turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítjük. Az áfonyapürét levesszük a tűzről, és 10 percig állni hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
Ezután hozzáadjuk a joghurtot és a tejet, majd alaposan elkeverjük, hogy egységes krémes állagot kapjunk. Az elkészült keveréket egy fagyálló tálba öntjük, és a fagyasztóba tesszük.
A fagyasztás során 20-30 percenként egy villával vagy spatulával alaposan átkeverjük, hogy ne képződjenek jégkristályok. Ezt a folyamatot 3-4 alkalommal megismételjük, majd hagyjuk a fagyit teljesen megszilárdulni (kb. 4-6 óra).