Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 db citrom leve és reszelt héja
- 2 kanál méz
- 500 ml joghurt
- 15 dk cukor
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A citromot megmossuk, majd lereszeljük a héját és kicsavarjuk a levét. A levét átszűrjük, ügyelve arra, hogy ne maradjon benne mag.
Hozzáadjuk a citromléhez a cukrot és a mézet, majd kézi mixerrel alaposan elkeverjük, hogy a cukor feloldódjon. Hozzáadjuk a joghurtot, majd a tejszínt és alaposan összekeverjük. Fagyasztóba tesszük, majd óránként átkeverve fagyasszuk. Tálalás előtt 10 perccel kivesszük a fagyasztóból és ostyával, fahéjas párnácskával, tölcsérrel és a citromkarikával tálaljuk.
[box style=”info”]Szeretjük télen, nyáron. Süteménnyel is finom. Nagy melegben, nyáron kellemesen hűsít.[/box]
