Elkészítése
Hozzávalók:
- 35 dkg nektarin
- 35 dkg szeder
- 43 dkg sűrített tej – 3 tubus
- 6 dl tejszín
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítése:
A nektarint késes aprítóban felaprítjuk pépesre, a szedret szintén.
A tejszínt a sűrített tejjel és a kikapart vanília magokkal habbá verjük.
A tejszínes tej harmadát a nektarinhoz keverjük, a másik harmadát a szederhez, és mindkettőt alaposan összekeverjük.
Fagyasztást bíró formába öntjük a szedres keveréket, és fagyasztóba tesszük 2,5 órára. Ezután ráöntjük a tejszínes tejet, majd 2,5 óra múlva a nektarinos krémet.
Éjszakára a fagyasztóban maradt.
[box style=”info”]Ha az elkészített torta nem fogyna el, dobozban a fagyasztóban néhány napig még eltartható.[/box]

