Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi jégkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 4 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 10 dkg erdei gyümölcs (el is maradhat)

Elkészítése

Az egész tojásokat a cukrokkal habosra keverjük kb 10 perc alatt.

A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük szép óvatosan a tejszínt és a tojásos-cukros masszát.

Egy 7*11*36 cm méretű kalácsformát folpackkal kibéleljük úgy, hogy az oldalán túllógjon. Jól megszórjuk cukrozott kakaóval a forma alját, ráöntjük a fele krémet, megszórjuk cukrozott kakaóval, majd a másik fele krémmel befedjük.

Egy kis erdei gyümölcsöt tettem a tetejére, majd kakaóval megszórtam.

Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük. Ezután egy tálcára borítjuk és máris fogyaszthatjuk. Egy 2 literes kalácsforma teljesen tele van ezzel a mennyiséggel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/fagylaltok/hazi-jegkrem/