Hozzávalók:
- 23 dkg cukor
- 6 tojás sárgája
- 5,5 dl zsíros tej (legalább 2,8-as, de a 3,5-es a legjobb)
- 2 dl 30%-os habtejszín
- 1 rúd vanília
Elkészítése:
A cukrot és a tojások sárgáját jól kikeverjük.
Bele tesszük a vanília rúd kikapart magjait is.
Hozzá adjuk a tejet és a tejszínt is, majd a vanília héját és a kis rózsa maximumán folyamatos keverés mellett felforraljuk.
Amikor éppen elkezdene forrni, elzárjuk a gázt és sűrűn megkeverve kihűtjük. (Ha valami oknál fogva főzés közben összetúrósodna, passzírozzuk át.)
Egy nagyobb tálba tesszük és úgy be a fagyasztóba. Legalább 3-4 alkalommal kb. fél óránként jól keverjük át, majd hagyjuk rendesen megfagyni.
Ezután lehet szépen adagolni kehelybe, tölcsérbe, kis tálba vagy a desszert mellé.