Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kávés granita recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 ml víz
  • 500 ml presszókávé
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Mérjük ki a vizet, adjuk hozzá a barna cukrot és a vaníliás cukrot, majd forraljuk fel a keveréket. Öntsük ki egy nagyobb méretű hőálló tálba (25*30 cm), adjuk hozzá a kávét és keverjük össze.

Hagyjuk, hogy a kávé és a szirup teljesen kihűljön, majd tegyük fagyasztóba.

Óránként kapargassuk meg a tetejét egy villa segítségével. Körülbelül 45 percenként ellenőrizzük a granitát és a felső fagyasztott kérget ismételten kapargassuk meg.

A folyamatot addig ismételjük, amíg teljesen felkaparjuk a kristályos desszertet.

Ezt követően tálkákba vagy poharakba szedve kínáljuk.

Díszíthetjük tejszínhabbal, kakaóporral, fahéjjal vagy karamell szósszal.

https://receptneked.wps.hu/fagylaltok/kaves-granita/