Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákparfé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 ml habtejszín
  • 200 g darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 db citrom leve

Öntet

  • 0,5 üveg meggybefőtt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaníliaízű pudingpor

Elkészítése

A tejből a cukorral és a citrom levével vagy az eszenciával mákkrémet főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, és egy lyukas fakanál segítségével óvatosan a kihűlt mákkrémhez keverjük. A keveréket szilikonformába vagy bármilyen rendelkezésre álló formába töltjük, és a fagyasztóba helyezzük legalább néhány órára, amíg teljesen meg nem dermed.

Tálalás előtt a parfét tálra borítjuk. Ha nehezen jön ki a formából, óvatosan tartsuk forró víz alá néhány másodpercre, hogy könnyebben kijöjjön.

Meggyöntet készítése:

A pudingport elkeverjük 3 evőkanál meggylével és a cukorral. Hozzáöntjük a maradék meggylevet, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit belekeverjük az öntetbe.

A parfét forró meggyöntettel, szórt mákkal és a félretett meggyszemekkel díszítve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/fagylaltok/makparfe/