Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fagylalt receptek

Mandula fagylalt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először készítjük el a tölcsért: olvasszuk fel a vajat, majd keverjük hozzá a cukrozott narancshéjat, a tojást, és a vizet. Folyamatosan keverve adjuk hozzá a lisztet, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát öntsük az ostyasütőbe, és süssük, amíg aranybarnára nem sül. Amikor megsült, azonnal vegyük ki, és még melegen formázzuk tölcsérré. A mandulafagylalt elkészítéséhez […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.28.

Hozzávalók

Házi tölcsér

Elkészítése

Először készítjük el a tölcsért: olvasszuk fel a vajat, majd keverjük hozzá a cukrozott narancshéjat, a tojást, és a vizet. Folyamatosan keverve adjuk hozzá a lisztet, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát öntsük az ostyasütőbe, és süssük, amíg aranybarnára nem sül. Amikor megsült, azonnal vegyük ki, és még melegen formázzuk tölcsérré.

A mandulafagylalt elkészítéséhez egy közepes lábasban forraljuk fel a tejet 1 dl habtejszínnel. A tojássárgáját világosra keverjük a cukorral, majd lassan öntsük hozzá a forró tejes keveréket, folyamatosan kevergetve. Az egészet öntsük vissza a lábasba, és közepes hőfokon, folyamatosan keverve sűrítsük be a krémet. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a mandulaaromát és a maradék habtejszínt, amit előzőleg enyhén felvertünk. Tegyük a keveréket a hűtőbe, és hagyjuk állni legalább 2 órát. A fagylaltot kb. fél órával a fogyasztás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy kissé megpuhuljon, és könnyen kanalazható legyen.

Tálaláskor a házi tölcsérbe adagoljuk a mandulafagylaltot, és élvezzük a friss, házi készítésű fagylaltot!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is