Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mandula fagylalt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • mandula aroma

Házi tölcsér

  • 6 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukrozott narancshéj
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl víz
  • 7 dkg liszt

Elkészítése

Először készítjük el a tölcsért: olvasszuk fel a vajat, majd keverjük hozzá a cukrozott narancshéjat, a tojást, és a vizet. Folyamatosan keverve adjuk hozzá a lisztet, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát öntsük az ostyasütőbe, és süssük, amíg aranybarnára nem sül. Amikor megsült, azonnal vegyük ki, és még melegen formázzuk tölcsérré.

A mandulafagylalt elkészítéséhez egy közepes lábasban forraljuk fel a tejet 1 dl habtejszínnel. A tojássárgáját világosra keverjük a cukorral, majd lassan öntsük hozzá a forró tejes keveréket, folyamatosan kevergetve. Az egészet öntsük vissza a lábasba, és közepes hőfokon, folyamatosan keverve sűrítsük be a krémet. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a mandulaaromát és a maradék habtejszínt, amit előzőleg enyhén felvertünk. Tegyük a keveréket a hűtőbe, és hagyjuk állni legalább 2 órát. A fagylaltot kb. fél órával a fogyasztás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy kissé megpuhuljon, és könnyen kanalazható legyen.

Tálaláskor a házi tölcsérbe adagoljuk a mandulafagylaltot, és élvezzük a friss, házi készítésű fagylaltot!

https://receptneked.wps.hu/fagylaltok/mandula-fagylalt/