Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyoró parfé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 dl habtejszín
  • 2 dl tej
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília
  • citromhéj

Elkészítése

A mogyorót tisztítás után megpirítjuk, majd megdaráljuk. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, majd vízgőz felett felengedjük az előzőleg vaníliarúddal felfőzött tejjel és sűrűre főzzük.

Ha kihűlt, hozzáadjuk a darált mogyorót, reszelt citromhéjat és a keményre vert tejszínhabot. Lazán összekeverjük és őzgerincformába öntjük. Tálaláskor szeletekre vágva tálaljuk, csokoládémártást és tejszínhabot adunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/fagylaltok/mogyoro-parfe/