Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyorófagylalt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 dkg földimogyoró (10 dkg megpucolt földimogyoró)
  • 7 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 0,5 liter tej


Elkészítése:

Megpucolom a földimogyorót, ügyelve arra, hogy a tenyeremben forgatva a magokat, a barna belső héjt is eltávolítsam. A megpucolt mogyorót leturmixolom.

Egy serpenyőt felteszek a tűzre, majd ebbe kerül a turmixolt mogyoró. Folyamatos rázogatással addig pirítom, míg minden mogyorószem egyenletesen meg nem pirul. Ekkor a cukor felével ismét átturmixolom a mogyorót.

Egy nagyobb edénybe vizet teszek fel, majd ebbe helyezek egy kisebbet, melybe beleöntöm a tej felét és a mogyorót és a gőz fölött az egészet sűrűbbre főzőm. Közben folyamatosan kevergetem.

A tej másik feléhez keverek egy tojást, a maradék cukrot, egy csomag vaníliás cukrot és elkeverem. Ezt a keveréket lassan hozzákeverem a gőz fölött a mogyorós krémhez és egészen sűrűre főzöm. A kész fagyit leszűröm és a hűtőbe teszem.

Tálaláskor a leszűrt mogyoródarabokkal díszítem a fagylaltot.
[box style=”info”]Rendkívül intenzív ízű mogyorófagyi![/box]

https://receptneked.wps.hu/fagylaltok/mogyorofagylalt/