Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sült alma diós vaníliafagylalttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db alma
  • kevés citromlé
  • porcukor
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg csokoládé
  • 6 szem dió
  • vanília fagyi

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, majd kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A porcukrot elkeverjük fahéjjal, és alaposan megszórjuk vele az almákat.

Egy tepsiben megolvasztjuk a vajat, belehelyezzük az almákat, és mellé tesszük a szegfűszeget. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 percig sütjük, amíg az alma kissé megpuhul.

Közben a diót durvára vágjuk, majd összekeverjük a vaníliafagylalttal. A megsült almák közepét ezzel a diós fagylaltkeverékkel megtöltjük. Végül olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.

Azonnal tálaljuk, hogy a meleg alma és a hideg fagylalt kontrasztja érvényesüljön.

Tipp

A desszertet még különlegesebbé tehetjük, ha egy kevés reszelt narancshéjat keverünk a dióhoz. A csokoládét helyettesíthetjük karamellszósszal is, így édesebb, lágyabb ízhatást kapunk.

https://receptneked.wps.hu/fagylaltok/sult-alma-dios-vaniliafagylalttal/