Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Vienetta jégkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 dl tejszín
  • 2 ek porcukor
  • 2 tábla étcsokoládé

Elkészítése:

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.

Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, majd egy vékony réteg csokit csurgatunk bele. Erre tesszük a hab egyharmadát. Rácsorgatunk még egy kis csokoládét, majd újra habot teszünk. Erre is csorgatunk csokit, és a végén habbal zárjuk le.

A fóliát ráhajtjuk, és betesszük a fagyasztóba legalább 3 órára. Majd kiborítjuk a formából, és lehúzzuk a fóliát róla. Felszeleteljük.

Tipp:

Van, aki tejszínhabporból készíti el, és tortabevonót tesz bele. Én kipróbáltam azt a változatot is, de nekem az nem ízlett annyira. A friss tejszínnel készített sokkal finomabb.

 

https://receptneked.wps.hu/fagylaltok/viennetta-jegkrem/