Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Almaszósz sült hússal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és cikkekre vágjuk. Egy lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Hozzáadjuk a szegfűszeget és a cukrot, majd közepes lángon addig főzzük, amíg az alma teljesen megpuhul. Közben a sertéscombot szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben kevés zsiradékon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Alternatívaként a húst sütőben is megsüthetjük: […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Rozsane Marrta KATALIN
Beküldte: 2013.04.07.

Szószhoz

A húshoz

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és cikkekre vágjuk. Egy lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Hozzáadjuk a szegfűszeget és a cukrot, majd közepes lángon addig főzzük, amíg az alma teljesen megpuhul.

Közben a sertéscombot szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben kevés zsiradékon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Alternatívaként a húst sütőben is megsüthetjük: 200 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük, egyszer megforgatva.

Amikor az alma megpuhult, a vaníliás pudingport kevés tejjel simára keverjük, és lassan, folyamatos keverés mellett az almához adjuk. Hagyjuk besűrűsödni. Ha a szósz nem elég sűrű, a tejfölt kikeverjük a liszttel, majd ezt is hozzáadjuk, és jól elkeverjük. Néhány percig lassú tűzön főzzük, hogy az ízek összeérjenek és a szósz selymes állagú legyen.

A kész almaszószt forrón tálaljuk a sült hússal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Rozsane Marrta KATALIN
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is