Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almaszósz sült hússal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Szószhoz

  • 1.5 kg alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 darab szegfűszeg
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt

A húshoz

  • 1 kg sertéscomb
  • 1 evőkanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors

Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és cikkekre vágjuk. Egy lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Hozzáadjuk a szegfűszeget és a cukrot, majd közepes lángon addig főzzük, amíg az alma teljesen megpuhul.

Közben a sertéscombot szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben kevés zsiradékon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Alternatívaként a húst sütőben is megsüthetjük: 200 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük, egyszer megforgatva.

Amikor az alma megpuhult, a vaníliás pudingport kevés tejjel simára keverjük, és lassan, folyamatos keverés mellett az almához adjuk. Hagyjuk besűrűsödni. Ha a szósz nem elég sűrű, a tejfölt kikeverjük a liszttel, majd ezt is hozzáadjuk, és jól elkeverjük. Néhány percig lassú tűzön főzzük, hogy az ízek összeérjenek és a szósz selymes állagú legyen.

A kész almaszószt forrón tálaljuk a sült hússal.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/almaszosz-sult-hussal/