Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, és cikkekre vágjuk. Egy lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Hozzáadjuk a szegfűszeget és a cukrot, majd közepes lángon addig főzzük, amíg az alma teljesen megpuhul.
Közben a sertéscombot szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben kevés zsiradékon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Alternatívaként a húst sütőben is megsüthetjük: 200 °C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük, egyszer megforgatva.
Amikor az alma megpuhult, a vaníliás pudingport kevés tejjel simára keverjük, és lassan, folyamatos keverés mellett az almához adjuk. Hagyjuk besűrűsödni. Ha a szósz nem elég sűrű, a tejfölt kikeverjük a liszttel, majd ezt is hozzáadjuk, és jól elkeverjük. Néhány percig lassú tűzön főzzük, hogy az ízek összeérjenek és a szósz selymes állagú legyen.
A kész almaszószt forrón tálaljuk a sült hússal.