Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Babéros burgonyafőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon vagy zsíron a kockára vágott szalonnával együtt megdinszteljük. Amikor a szalonna kiengedte a zsírját és a hagyma üveges lett, levesszük a tűzről, majd megszórjuk pirospaprikával, hogy ne égjen meg, mert az keserű ízt adhat. Hozzáadjuk a meghámozott, karikára vagy kockára vágott burgonyát, majd sóval, borssal, babérlevéllel és majoránnával […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.05.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon vagy zsíron a kockára vágott szalonnával együtt megdinszteljük. Amikor a szalonna kiengedte a zsírját és a hagyma üveges lett, levesszük a tűzről, majd megszórjuk pirospaprikával, hogy ne égjen meg, mert az keserű ízt adhat.

Hozzáadjuk a meghámozott, karikára vagy kockára vágott burgonyát, majd sóval, borssal, babérlevéllel és majoránnával ízesítjük. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje a burgonyát, és kis lángon puhára főzzük.

Közben elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd egy kis mennyiségű főzelék alaplével hígítjuk, hogy csomómentes legyen. Amikor a burgonya megpuhult, a habarást fokozatosan hozzáöntjük a főzelékhez, közben folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Az egészet egyszer felforraljuk, hogy a liszt jól besűrítse a főzeléket.

A kész főzeléket ízlés szerint pörkölttel vagy más feltéttel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is