Elkészítése
A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon vagy zsíron a kockára vágott szalonnával együtt megdinszteljük. Amikor a szalonna kiengedte a zsírját és a hagyma üveges lett, levesszük a tűzről, majd megszórjuk pirospaprikával, hogy ne égjen meg, mert az keserű ízt adhat.
Hozzáadjuk a meghámozott, karikára vagy kockára vágott burgonyát, majd sóval, borssal, babérlevéllel és majoránnával ízesítjük. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje a burgonyát, és kis lángon puhára főzzük.
Közben elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd egy kis mennyiségű főzelék alaplével hígítjuk, hogy csomómentes legyen. Amikor a burgonya megpuhult, a habarást fokozatosan hozzáöntjük a főzelékhez, közben folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Az egészet egyszer felforraljuk, hogy a liszt jól besűrítse a főzeléket.
A kész főzeléket ízlés szerint pörkölttel vagy más feltéttel tálaljuk.
