Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Babéros burgonyafőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab burgonya
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • majoránna
  • pirospaprika
  • 3 darab babérlevél
  • só
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg füstölt, húsos szalonna

Elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon vagy zsíron a kockára vágott szalonnával együtt megdinszteljük. Amikor a szalonna kiengedte a zsírját és a hagyma üveges lett, levesszük a tűzről, majd megszórjuk pirospaprikával, hogy ne égjen meg, mert az keserű ízt adhat.

Hozzáadjuk a meghámozott, karikára vagy kockára vágott burgonyát, majd sóval, borssal, babérlevéllel és majoránnával ízesítjük. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje a burgonyát, és kis lángon puhára főzzük.

Közben elkészítjük a habarást. A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd egy kis mennyiségű főzelék alaplével hígítjuk, hogy csomómentes legyen. Amikor a burgonya megpuhult, a habarást fokozatosan hozzáöntjük a főzelékhez, közben folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Az egészet egyszer felforraljuk, hogy a liszt jól besűrítse a főzeléket.

A kész főzeléket ízlés szerint pörkölttel vagy más feltéttel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/baberos-burgonyafozelek/