Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg bab 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál mustár babérlevél, pirospaprika 2 evőkanál liszt zsiradék 1 dl tejföl ecet, pici cukor Elkészítése: A babot átválogatom, váltott vízben megmosom és beáztatom. (ha sikerül, akkor egy éjszakára) Bő, hideg vízben teszem fel főzni. Megsózom, beledobom a babérlevelet, a vöröshagymát és fedő alatt puhára […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
lilalicsi
Beküldte: 2017.02.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál mustár
  • babérlevél, pirospaprika
  • 2 evőkanál liszt
  • zsiradék
  • 1 dl tejföl
  • ecet, pici cukor


Elkészítése:

A babot átválogatom, váltott vízben megmosom és beáztatom. (ha sikerül, akkor egy éjszakára) Bő, hideg vízben teszem fel főzni.

Megsózom, beledobom a babérlevelet, a vöröshagymát és fedő alatt puhára főzöm. Cukorral pirított barna rántást készítek, amibe kevés pirospaprikát és az összezúzott fokhagymát teszem.

A főzeléket berántom vele, felforralom, kevés mustárral, ecettel, cukorral ízesítem. Kevergetve újra forralom. Ha tejfölt adok hozzá, azzal is jól felforralom.

Javítja az ízét, ha főtt füstölt hús levében főzöm, füstölt húst vagy füstölt szalonna bőrét, főzök bele.

Virslivel vagy kolbásszal tálalva, pompás főfogás készíthető a babból.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
lilalicsi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is