Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bazsalikomos-tárkonyos karalábéfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 fej karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • étolaj
  • bazsalikom
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 500 ml tejszín
  • 140 ml tejföl
  • 0,5 citrom leve
  • fűszerpaprika

Elkészítése

A karalábét kis hasábokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk.

Egy magas serpenyőben némi olajat és kb 1 ek vajat hevítünk. Beleöntjük a karalábét és nagyjából 10 percig pároljuk, közben locsoljuk meg citrommal.

Kivesszük a serpenyőből a zöldséget és a visszamaradt zsiradékon megpároljuk a hagymát (ha kevés a zsiradék, adjuk hozzá a maradék vajat). Öntsük rá a tejszínt és a tejfölt. Keverjük el, adjuk hozzá a karalábét és egyszer forraljuk fel.

A végén fűszerezzük sóval, borssal, friss bazsalikommal és tárkonnyal.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/bazsalikomos-tarkonyos-karalabefozelek/