Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borsófőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg zöldborsó
  • 1 csapott ek rozsliszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • só
  • bors
  • fűszerpaprika
  • 1 tk aprított zöld petrezselyem
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A borsót sós, lobogó vízben 10 percig főzzük. Borssal, aprított petrezselyemzölddel ízesítjük.

Egy serpenyőben az olajat felhevítjük. Rászórjuk a lisztet és elkeverjük. Kb. 1 perc után hozzáadjuk a paprikát és hideg tejjel felengedjük. Csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a főzelékhez. Szükség szerint ízesítjük.

Tipp:

Mi most tükörtojással és 1-2 szelet rántott vargányával ettük, de finom virslivel, vagy önmagában is.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/borsofozelek-2/