Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Borsófőzelék

Borsófőzelék tükörtojással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A borsófőzelék tükörtojással a magyar konyha egyik legegyszerűbb és legkedveltebb fogása. Édeskés ízét a zsenge borsó és a kevés cukor adja, amit a selymes, tejfölös habarás tesz teljessé. Gyorsan elkészíthető, kiadós és igazi otthonos étel, amely frissen a legfinomabb.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.09.06.

Hozzávalók

Feltét

Elkészítése

A megtisztított borsót annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Sóval és kevés cukorral ízesítjük, majd addig főzzük, amíg szinte teljesen megpuhul.

Közben elkészítjük a rántást: kevés olajat felmelegítünk, beleszórjuk a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Felöntjük hideg vízzel, simára keverjük, majd a félig főtt borsóhoz öntjük. Alaposan elkeverjük, és addig főzzük, amíg a borsó teljesen megpuhul, a főzelék pedig besűrűsödik.

A végén belekeverünk 3–4 evőkanál tejfölt, majd még egyet forralunk rajta, és elzárjuk a lángot.

A feltéthez a tojásokat kevés olajon vagy vajon megsütjük, ügyelve, hogy a sárgája szép lágy maradjon. A forró borsófőzeléket a frissen sült tükörtojással tálaljuk.

Tipp

A főzeléket változatosabbá tehetjük friss petrezselyemmel vagy kaporral, amelyek jól illenek a borsóhoz. A tükörtojás mellett kínálhatjuk sült virslivel, fasírttal vagy sült szalonnával is, így mindig kicsit más ízélményt adhat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is