Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Borsófőzelék tükörtojással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg zöldborsó (akinél kapós bátran indítson 1 kg-al)
  • olaj
  • liszt
  • só (ízlés szerint)
  • cukor (ízlés szerint)
  • tejföl
  • víz

Feltét

  • tükörtojás

Elkészítése

A megtisztított borsót annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Sóval és kevés cukorral ízesítjük, majd addig főzzük, amíg szinte teljesen megpuhul.

Közben elkészítjük a rántást: kevés olajat felmelegítünk, beleszórjuk a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Felöntjük hideg vízzel, simára keverjük, majd a félig főtt borsóhoz öntjük. Alaposan elkeverjük, és addig főzzük, amíg a borsó teljesen megpuhul, a főzelék pedig besűrűsödik.

A végén belekeverünk 3–4 evőkanál tejfölt, majd még egyet forralunk rajta, és elzárjuk a lángot.

A feltéthez a tojásokat kevés olajon vagy vajon megsütjük, ügyelve, hogy a sárgája szép lágy maradjon. A forró borsófőzeléket a frissen sült tükörtojással tálaljuk.

Tipp

A főzeléket változatosabbá tehetjük friss petrezselyemmel vagy kaporral, amelyek jól illenek a borsóhoz. A tükörtojás mellett kínálhatjuk sült virslivel, fasírttal vagy sült szalonnával is, így mindig kicsit más ízélményt adhat.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/borsofozelek-tukor-tojassal/