A zsemléknek levágjuk a tetejét, majd a belsejüket kiszedjük. Minden zsemle aljára egy teáskanálnyi tejet locsolunk, és egy csipetnyi sajtot szórunk bele.
Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát, az apróra vágott gombát, valamint a kukoricát. Amikor a gomba összeesik, hozzáöntjük a tejszínt, és egy evőkanál liszttel besűrítjük a keveréket. Sóval, borssal ízesítjük, majd bőségesen megszórjuk petrezselyemmel. Ha maradt még sajt, azt is hozzáadhatjuk.
A kész ragut a zsemlékbe töltjük, de ne töltsük teljesen tele. Ezután mindegyik zsemle tetejére ráütünk egy tojást.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojás tükörtojássá nem sül a tetején.
Jó étvágyat kívánok hozzá!