Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Bulocski recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 db zsemle
  • 12 db tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 15 dkg sonka
  • 5 dkg kukorica
  • 5 dkg gomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • 2 dkg reszelt sajt
  • liszt
  • petrezselyemzöld
  • só
  • bors

Elkészítése

A zsemléknek levágjuk a tetejét, majd a belsejüket kiszedjük. Minden zsemle aljára egy teáskanálnyi tejet locsolunk, és egy csipetnyi sajtot szórunk bele.

Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát, az apróra vágott gombát, valamint a kukoricát. Amikor a gomba összeesik, hozzáöntjük a tejszínt, és egy evőkanál liszttel besűrítjük a keveréket. Sóval, borssal ízesítjük, majd bőségesen megszórjuk petrezselyemmel. Ha maradt még sajt, azt is hozzáadhatjuk.

A kész ragut a zsemlékbe töltjük, de ne töltsük teljesen tele. Ezután mindegyik zsemle tetejére ráütünk egy tojást.

Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojás tükörtojássá nem sül a tetején.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/bulocski/