Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyafőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1 nagyobb babérlevél
  • só
  • ételízesítő
  • 1 kis doboz tejföl
  • 5 púpos evőkanál finomliszt
  • kb 1,5 dl olaj

Elkészítése

A vöröshagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Olajon megpároljuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük a kívánt mennyiségű vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket és a fokhagymát, majd legalább egy órán keresztül, halk lángon főzzük. Minél tovább fő, annál intenzívebb lesz az íze.

Ezután hozzáadjuk a megpucolt, megmosott és kockákra vágott burgonyát, és addig főzzük, amíg megpuhul. Közben tejfölből és lisztből habarást készítünk, amit folyamatos keverés mellett a kissé lobogó főzelékhez adunk. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e, és ha szükséges, ételízesítővel tovább ízesítjük.

Még néhány percig főzzük, majd tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/burgonyafozelek-2/