Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Burgonyafőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 dl tejföl
  • só
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • ecet

Elkészítése

Az olajban a hagymát megpirítjuk, a paprikával meghintjük, a meghámozott, feldarabolt burgonyát belevetjük, és a zöldpaprikával meg a paradicsommal együtt kevés vízzel puhára pároljuk.

Végezetül a tejfölt a liszttel elhabarjuk (ha lisztes maga a burgonya, elég egy kanál, ha nem szétfővőfajta, akkor kettő kell), a főzeléket besűrítjük vele, és azon frissen tálaljuk. Aki szereti, tehet bele főzés közben 1-2 babérlevelet is, és savanyíthatja pár csepp ecettel.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/burgonyafozelek/