Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csalánfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg zsenge, fiatal csalánlevél
  • 10-12 medvehagyma levél
  • 3-4 evőkanál étolaj
  • 3-4 evőkanál liszt
  • kb 3/4 liter tej
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint bors
  • só
  • cukor


Elkészítése:

A zsenge csalánt megmossuk, majd konyharuhába göngyöljük és lapogatva felitatjuk róla a vizet (egyúttal mind letörtek azok a kis “tüskék”, amiktől csípős a csalán).

LecsipkedJÜK a leveleket, MAJD szép vékonyra összevágJUK. A medvehagymát is olyanra vágJUK össze, mint a csalánt.

Zsemleszínű rántást készítünk az olajból és lisztből, majd beledobjuk a csalánt és a medvehagymát. Addig pirítjuk, amíg az egész a töredékére esik össze. Ekkor felöntjük hideg tejjel, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi cukrot is adunk hozzá és belepréseljük a fokhagymát. Kis ideig főzzük, majd kóstolás után ízesíthetjük még. Kb 5 perc főzés után kész is.

[box style=”info”]Személyenként 2 db tükörtojást és 1 közepes nagyságú burgonyát sütöttem. A burgonyát a sütőben, héjában [/box]

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/csalanfozelek/