Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Egyszerű krumplifőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • fél fej vöröshagyma (elhagyható)
  • pirospaprika (elhagyható)
  • só
  • babérlevél
  • majoránna
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl


Elkészítése:

Amennyiben hagymával és pirospaprikával készítjük a főzeléket, akkor az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 mokkáskanál ízlés szerint).

Innentől már ugyanúgy folytatjuk, hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikára vágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérleveleket is (3-5 db). Sózzuk, hozzáadjuk a majorannát (1 teáskanál).

Amíg a krumpli fő (15-20 perc), elkészítjük a habarást.

A tejfölben elkeverünk 1 púpos evőkanál lisztet csomómentesen. Amikor a krumpli megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük, majd tálaljuk.
[box style=”info”]Ha a habaráshoz laktózmentes tejfölt használunk, akkor a laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Ha nem szeretnénk lisztes habarást tenni a főzelékünkbe, vegyünk ki pár szem burgonyát, pürésítsük és sűrítsük ezzel a főzeléket. Gluténérzékenyek is így készítsék el.

Ha gyermekünk elérte az egy éves kort, már ehet tejfölt, így az egész családnak megfőzhetjük a főzeléket.[/box]

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/egyszeru-krumplifozelek/