Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fekete babfőzelék fasírttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A fasírthoz

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál durvábbra darált zsemlemorzsa
  • 4 dl olaj

A főzelékhez

  • 1 bögre nagy szemű fekete bab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 darab babérlevél
  • só
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál zsiradék
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál ecet (10 %-os)

Elkészítése

A babot előző este beáztatjuk, majd reggel leöntjük róla a vizet.

Feltesszük főni annyi vízben, ami bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük babérlevéllel, majd lassú tűzön puhára főzzük.

A felmelegített olajba belerakjuk a kockára vágott hagymát és megdinszteljük, majd végezetül rászórjuk a lisztet és együtt tovább pirítjuk, így barna rántást készítünk. Hideg vízzel felöntjük a rántást, elkeverjük és megfőtt babra öntjük, felforraljuk. Ízesítjük cukorral és ecettel.

A darált húsba beleütjük a tojást, belerakjuk a préselt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát és jól összegyúrjuk.

Vizes kézzel közepes méretű fasírtokat formázunk és forró olajban kisütjük.

Együtt tálaljuk a fasírtot a főzelékkel.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/fekete-babfozelek-fasirttal/