Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Felesborsó püré

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A felesborsót (zöld vagy sárga is lehet) alaposan átmossuk, majd egy lábasban annyi vízzel, hogy kb. 1 ujjnyival ellepje, feltesszük főni. Hozzáadjuk a füstölt szalonnát, amelytől a püré gazdagabb ízű lesz. A borsót időnként megkeverjük, és közepes lángon addig főzzük, amíg teljesen megpuhul és pürés állagúvá nem válik (ez kb. 45-60 perc). Ha szükséges, közben […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2013.04.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A felesborsót (zöld vagy sárga is lehet) alaposan átmossuk, majd egy lábasban annyi vízzel, hogy kb. 1 ujjnyival ellepje, feltesszük főni. Hozzáadjuk a füstölt szalonnát, amelytől a püré gazdagabb ízű lesz. A borsót időnként megkeverjük, és közepes lángon addig főzzük, amíg teljesen megpuhul és pürés állagúvá nem válik (ez kb. 45-60 perc). Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.

Közben a zsírból és a lisztből világos rántást készítünk: a zsírt felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett világos aranybarnára pirítjuk. A rántást folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a borsópüréhez, ügyelve, hogy ne csomósodjon össze.

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a pürét, majd néhány percig tovább főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek. A füstölt szalonnát a végén eltávolíthatjuk, vagy apróra vágva visszakeverhetjük a pürébe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is