Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Felesborsó püré recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 dl felesborsó
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanálnyi zsír
  • só
  • bors
  • 1 kis darab szalonna

Elkészítése

A felesborsót (zöld vagy sárga is lehet) alaposan átmossuk, majd egy lábasban annyi vízzel, hogy kb. 1 ujjnyival ellepje, feltesszük főni. Hozzáadjuk a füstölt szalonnát, amelytől a püré gazdagabb ízű lesz. A borsót időnként megkeverjük, és közepes lángon addig főzzük, amíg teljesen megpuhul és pürés állagúvá nem válik (ez kb. 45-60 perc). Ha szükséges, közben pótoljuk a vizet.

Közben a zsírból és a lisztből világos rántást készítünk: a zsírt felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett világos aranybarnára pirítjuk. A rántást folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a borsópüréhez, ügyelve, hogy ne csomósodjon össze.

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a pürét, majd néhány percig tovább főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek. A füstölt szalonnát a végén eltávolíthatjuk, vagy apróra vágva visszakeverhetjük a pürébe.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/felesborso-pure/