Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Finomfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szelet zeller
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 fej karalábé
  • petrezselyemzöld
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • tej
  • alaplé

Feltétnek

  • virsli
  • tojás

Elkészítése

A zöldségeket apró kockákra vágjuk, majd vízben feltesszük főni. Amikor már majdnem puhák, hozzáadjuk a zöldborsót, egy csipet cukrot és sót. Közben vajon, liszttel és petrezselyemzölddel világos rántást készítünk, majd felöntjük húslevessel és a főzelékhez adjuk. Ezután tejjel és vízzel öntjük fel, amíg a kívánt sűrűséget elérjük.

A virsliket hosszában félbevágjuk, fogpiszkálóval összetűzzük, majd olajozott tepsibe rakjuk. A virsli külső felét bevagdossuk, a közepébe egy kisméretű tojást ütünk. Sütőben 4 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/finomfozelek-3/