Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Finomfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg zöldborsó
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg karalábé
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • 0,5 liter tej
  • só
  • cukor
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése

A zöldborsót kifejtjük, a sárgarépát meg a karalábét meghámozzuk, és félcentis kockákra vágjuk. A megforrósított zsiradékba rakjuk először a sárgarépa, majd a karalábékockákat, megsózzuk, és saját levében öt percig pároljuk.

Ekkor kerül bele a zöldborsó, és ezzel együtt teljesen megpuhítjuk. Ha a saját levét elfőné, nagyon kevés vízzel pótoljuk, majd zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, a tejjel felengedjük, és a finomra vágott petrezselyemmel meghintjük, még két percig forraljuk.

Ha mirelitből készítjük, ugyanúgy járunk el vele, mint a sárgarépa-főzelékkel.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/finomfozelek-4/