Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Finomfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 darab karalábé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 1 darab leveskocka
  • 1 teáskanál cukor
  • só
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • lecsókolbász

Elkészítése

A megtisztított zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk.

Kevés felforrósított olajon az előkészített zöldségeket rövid ideig pároljuk. Belemorzsoljuk a leveskockát és 2-3 dl vízzel felöntjük, majd sóval, cukorral ízesítjük és fedő alatt puhára főzzük.

Közben a tejfölben elkeverjük a lisztet és a tojássárgáját, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Ezzel besűrítjük a főzeléket. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá és ízesítjük. Kicsit forraljuk és kész is.

Sült kolbásszal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/finomfozelek-5/