Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás zöldbabfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg zöldbab
  • 20 dkg krumpli
  • 20 dkg szeletelt gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál olaj
  • só
  • bors
  • 1 liter húsleves
  • tárkony
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése

Az olajon megpároljuk a megtisztított, felkockázott hagymát és fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a zöldbabot és a felkockázott, meghámozott burgonyát, majd felöntjük alaplével vagy vízzel.

Sóval és egyéb fűszerekkel (például őrölt borssal, majoránnával) ízesítjük. Amíg fő, külön serpenyőben egy kevés olajon megpároljuk a felszeletelt gombát, majd amikor a levesben a zöldségek már majdnem puhák, a gombát is hozzáadjuk.

A tejfölt simára keverjük egy kevés liszttel, majd egy kevés forró levessel hőkiegyenlítéssel elkeverjük, és visszaöntjük a fazékba. Pár perc alatt összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.

Melegen tálaljuk, friss kenyérrel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/gombas-zoldbabfozelek/