Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Borsófőzelék

Gombás zöldborsófőzelék rántottával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöldborsót és a szeletelt gombát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Meghintjük őrölt pirospaprikával, majd lassan hozzáöntjük a tejet, miközben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Addig főzzük, amíg sűrű mártást nem kapunk, végül sóval és őrölt borssal ízesítjük. A megfőtt zöldborsót és gombát a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.03.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A zöldborsót és a szeletelt gombát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Meghintjük őrölt pirospaprikával, majd lassan hozzáöntjük a tejet, miközben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Addig főzzük, amíg sűrű mártást nem kapunk, végül sóval és őrölt borssal ízesítjük.

A megfőtt zöldborsót és gombát a mártásba tesszük, és alacsony lángon további 5 percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.

A tojásokat felverjük, sóval ízesítjük, és 3 evőkanál olajon megsütjük.

Tálaláskor a zöldborsós-gombás mártás mellé kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is