Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás zöldborsófőzelék rántottával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg zöldborsó
  • 25 dkg szeletelt gomba
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 7 dl tej
  • só
  • bors
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 3 db tojás

Elkészítése

A zöldborsót és a szeletelt gombát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Meghintjük őrölt pirospaprikával, majd lassan hozzáöntjük a tejet, miközben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Addig főzzük, amíg sűrű mártást nem kapunk, végül sóval és őrölt borssal ízesítjük.

A megfőtt zöldborsót és gombát a mártásba tesszük, és alacsony lángon további 5 percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.

A tojásokat felverjük, sóval ízesítjük, és 3 evőkanál olajon megsütjük.

Tálaláskor a zöldborsós-gombás mártás mellé kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/gombas-zoldborsofozelek-rantottaval/