Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors spenót recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 zacskó mirelit spenót
  • 1 liter tej
  • 2 db tojás
  • 6 db főtt tojás (feltét)
  • 2 db zsemle
  • 4-5 evőkanál liszt
  • kevés olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipet só
Gyors Spenót

Elkészítése

Olvasszuk fel a mirelit spenótot. A zsemléket vágjuk apró kockákra, és helyezzük egy tálba. Forraljuk fel a tejet, és öntsük le vele a zsemlét. Villával törjük össze vagy kézi robotgéppel pürésítsük ki.

Készítsük el a rántást: kevés olajat hevítsünk fel, adjunk hozzá 4-5 kanál lisztet. Ha túl híg, akkor tegyünk még hozzá egy kevés lisztet, ha túl sűrű, akkor olajat. Amikor a rántás szép világos, dobjuk rá a zúzott fokhagymát. Ezután öntsük rá a spenótot, és gyorsan keverjük el. Egyenként, folyamatos kevergetés mellett, törjük bele a két felvert tojást, és adjunk hozzá egy csipet sót.

Legvégül keverjük hozzá a tejes zsemlét, majd hagyjuk egyet forrni, továbbra is folyamatos kevergetés mellett. Közben főzzünk ki 6 tojást feltétként, és készítsünk mellé főtt burgonyát. Ha a spenót időközben túl sűrű lenne, akkor kevés tejjel vagy vízzel hígíthatjuk.

Főtt tojással és főtt burgonyával tálaljuk.

Tipp:

Ha friss spenótból készítjük, akkor a levelek kilógó ereit csipkedjük le, majd alaposan mossuk meg és sós vízben tegyük fel főni. Ha kész, leszűrjük és vágódeszkán apróra vágjuk. Innentől már ugyanúgy készítjük, mint a mirelit spenótból.

 

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/gyors-spenot/