Olvasszuk fel a mirelit spenótot. A zsemléket vágjuk apró kockákra, és helyezzük egy tálba. Forraljuk fel a tejet, és öntsük le vele a zsemlét. Villával törjük össze vagy kézi robotgéppel pürésítsük ki.
Készítsük el a rántást: kevés olajat hevítsünk fel, adjunk hozzá 4-5 kanál lisztet. Ha túl híg, akkor tegyünk még hozzá egy kevés lisztet, ha túl sűrű, akkor olajat. Amikor a rántás szép világos, dobjuk rá a zúzott fokhagymát. Ezután öntsük rá a spenótot, és gyorsan keverjük el. Egyenként, folyamatos kevergetés mellett, törjük bele a két felvert tojást, és adjunk hozzá egy csipet sót.
Legvégül keverjük hozzá a tejes zsemlét, majd hagyjuk egyet forrni, továbbra is folyamatos kevergetés mellett. Közben főzzünk ki 6 tojást feltétként, és készítsünk mellé főtt burgonyát. Ha a spenót időközben túl sűrű lenne, akkor kevés tejjel vagy vízzel hígíthatjuk.
Főtt tojással és főtt burgonyával tálaljuk.
Tipp:
Ha friss spenótból készítjük, akkor a levelek kilógó ereit csipkedjük le, majd alaposan mossuk meg és sós vízben tegyük fel főni. Ha kész, leszűrjük és vágódeszkán apróra vágjuk. Innentől már ugyanúgy készítjük, mint a mirelit spenótból.