Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis töltött karalábé recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 – 4 db karalábé (nagyságtól függően)
  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • ízlés szerint, só, bors, ételízesítő, pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • liszt és zsír a rántáshoz


Elkészítése:

A darált húst, rizst, fűszereket alaposan összekeverjük, és gombócokat formálunk. A karalábét káposzta reszelőn lereszeljük, majd öntünk rá vizet, sót, és ételízesítőt teszünk bele.

Ha felforrt beletesszük a gombócokat. Amíg fő, addig a zsiradékból és a lisztből rántást készítünk

Ha megpuhultak a gombócok, kiszedjük őket.

A rántást simára keverjük a tejföllel, és a főzelék alapot berántjuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk, a gombócokat visszarakjuk. Egyet rottyan, és kész.

[box style=”info”](A rántásba is szoktam tenni kicsi piros paprikát.)

Ha van lefagyasztott húsgombócunk az is megteszi.[/box]

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/hamis-toltott-karalabe-2/