Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos paradicsomos káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertéscomb (vagy karaj )
  • kb 1 liter paradicsomlé
  • 1 kisebb fej káposzta
  • 1 csipetnyi majoránna
  • kevés cukor
  • só
  • bors
  • kb 2 evőkanál zsír (vagy olaj)
  • kb 2 púpozott evőkanál finomliszt

Elkészítése

Az apróra felkockázott húst vízben feltesszük főni. Sóval, borssal, majoránnával ízesítve, én tettem bele pár darab friss paradicsomot is (ha elfőtte a levét nem pótoljuk).

Ha félig megpuhult, beletesszük a legyalult káposztát, felöntjük a paradicsomlével és puhára főzzük.

Zsírból és lisztből világos rántást készítünk, felöntjük kevés hideg vízzel, simára keverjük és berántjuk vele a káposztát, kevés cukorral ízesítjük.

Jól összeforraljuk és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/husos-paradicsomos-kaposzta/