Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapor mártás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb csokor kapor
  • ízlés szerint só
  • kevés cukor
  • tejföl
  • 1 ek olaj és ugyanennyi liszt
  • kevés víz ( kb. 2 dl)


Elkészítése:

A friss kaprot megmossuk, majd apróra vágjuk. Az olajat felmelegítjük és a liszt hozzáadásával rántást készítünk, majd rárakjuk a kaprot.

Sózzuk, cukrozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy puhára tudjuk főzni vele a kaprot. Ha kész, 1 evőkanál tejföllel még ízesítjük.

[box style=”info”]Én úgy szoktam elkészíteni, mint a sóskát, víz helyett tejjel is felönthetjük. Húsok mellé kínálhatjuk, de önállóan is finom, vagy akár tojással.[/box]

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/kapor-martas/