Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Káposztafőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kis fej édes káposzta 1 közepes fej hagyma 2 gerezd fokhagyma kevés őrölt kömény csipetnyi majoránna 1 tk őrölt pirospaprika kevés csilipehely só őrölt bors 2 ek liszt kevés olaj kb. 1 liter leves alaplé Elkészítése: A káposztát feldaraboljuk tetszés szerint csíkokra, vagy kockára. Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a felcsíkozott vöröshagymát, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kis fej édes káposzta
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés őrölt kömény
  • csipetnyi majoránna
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • kevés csilipehely
  • őrölt bors
  • 2 ek liszt
  • kevés olaj
  • kb. 1 liter leves alaplé


Elkészítése:

A káposztát feldaraboljuk tetszés szerint csíkokra, vagy kockára.

Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a felcsíkozott vöröshagymát, majd a káposztát. Megsózom, és kicsit hagyom dinsztelődni. Felöntöm annyi leves alaplével, hogy éppen ellepje.

Hozzányomjuk a fokhagymát, megborsozzuk, a zöldfűszereket és az őrölt köményt is beletesszük.

Külön edényben elkészítjük a rántást kevés olajból, lisztből és piros paprikából. Hagyjuk kihűlni a rántást, majd felöntjük kevés főzőlével. Jól elkeverjük, majd visszaöntjük a főzelékhez. Csomómentesre keverjük főzelékünket, majd ismét felforraljuk.

Megkóstoljuk, és ha kell ízesítünk rajta. Különféle feltétekkel tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is