Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros kefires burgonyafőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 1 nagy kefir
  • 3 ek liszt
  • 1 vöröshagyma
  • ízlés szerint só
  • kapor
  • babérlevél


Elkészítése:

A meghámozott, felkockázott burgonyát annyi vízben, ami szűken ellepi, felrakjuk főni. Hozzáadjuk a sót, egészben a hagymát és a babérlevelet.

A kefirt 1-2 ek főzővízzel lazítjuk, majd hozzáadunk 2-3 ek lisztet. Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a frissen aprított kaporlevelet, és a főzelékbe csorgatjuk.

Tálaláskor kockára vágott füstölt sonkát szórhatunk rá.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/kapros-kefires-burgonyafozelek/