Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelkáposzta főzelék

Kapros kelkáposzta főzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg) 1 ek olaj 1 ek rozsliszt 2 közepes nagyságú krumpli 1 mk őrölt köménymag 1 nagy csokor friss kapor 2 gerezd fokhagyma só 1 tk édes nemes pirospaprika tejföl Elkészítése: A káposzta torzsáját eltávolítjuk, megmossuk, és csíkokra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. A burgonyát és a felcsíkozott […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
birosari
Beküldte: 2015.12.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg)
  • 1 ek olaj
  • 1 ek rozsliszt
  • 2 közepes nagyságú krumpli
  • 1 mk őrölt köménymag
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk édes nemes pirospaprika
  • tejföl

Elkészítése:

A káposzta torzsáját eltávolítjuk, megmossuk, és csíkokra vágjuk.

A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk.

A burgonyát és a felcsíkozott káposztát egy fazékba tesszük, és annyi sós vizet öntünk rá, ami éppen ellepi. Megszórjuk köménnyel, beletesszük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott kaprot.

Kb. 15 perc alatt puhára főzzük (a téli kelkáposztának több idő kell).

Amíg fő, elkészítjük a rántást: a lisztet az olajon megpirítjuk, belekeverjük a pirospaprikát. Hideg víz hozzáadásával csomómentesre keverjük, majd folytonos kevergetés mellett a főzelékhez adjuk, és az egészet felforraljuk.

Tejföllel kínáljuk.

Tipp:

Mi apró kockára vágott sertéshússal ettük, de bármilyen feltéttel fogyasztható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is