Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros tökfőzelék recept recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg gyalult tök
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál só
  • késhegynyi bors
  • 3 dl tejföl
  • 2 teáskanál kapor (vagy egy csokor friss)

Elkészítése

A gyalult tököt egy edénybe tesszük. Nagyon kevés vizet öntünk alá, kb 1-1,5 dl, mert még a tök is fog engedni, majd sózzuk, borsozzuk és közepes lángon főzzük puhára.

A kaprot megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd beleszórjuk a főzelékbe.

A lisztet az olajon megpirítjuk, majd a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát. Kevéske vízzel csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt és átkeverjük.

Folyamatosan kevergetve beleöntjük a főzelékbe rántást, majd hagyjuk felforrni.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/kapros-tokfozelek-recept/