Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros tökfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg gyalult tök
  • 2 púpos ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 tk só
  • 1 késhegynyi bors
  • 3 dl tejföl
  • 2 tk kapor vagy egy kis csokor friss


Elkészítése:

A gyalult tököt egy tálba tesszük. Nagyon kevés vizet öntünk alá, kb. 1-1,5 dl, mert még a tök is fog engedni, majd sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon főzzük puhára. A kaprot megtisztítjuk, és apróra vágjuk, majd beleszórjuk a főzelékbe.

A lisztet az olajon megpirítjuk, majd a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát. Kevéske vízzel csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt és átkeverjük. Folyamatosan kevergetve beleöntjük a rántást, majd hagyjuk felforrni.

[box style=”info”]Kínálhatjuk sült hússal, rántott és bundás húsokkal vagy akár egyszerű fasírttal.[/box]

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/kapros-tokfozelek/