Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Kapros vajbabfőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg friss zsenge vajbab 1 nagy csokor kapor 1 ek lm vaj 1 pohár (150g) lm tejföl 2 ek kukorica keményítő 0,5 dl hideg vízben feloldva Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors Elkészítése: A babnak levágom a szárát, a kis hegyes végét és tetszőleges méretűre aprítom, majd a vajon, hozzáadva az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.07.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss zsenge vajbab
  • 1 nagy csokor kapor
  • 1 ek lm vaj
  • 1 pohár (150g) lm tejföl
  • 2 ek kukorica keményítő 0,5 dl hideg vízben feloldva
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors


Elkészítése:

A babnak levágom a szárát, a kis hegyes végét és tetszőleges méretűre aprítom, majd a vajon, hozzáadva az aprított kaport, megpárolom.

Amikor a bab elérte a kellő puhaságot, hozzáadom a tejfölt, a vízben feloldott keményítőt, ízlés szerint fűszerezem, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzöm míg besűrűsödik.

Sült virslivel, sült hússal, sült kolbásszal tálalom.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is