Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Karalábéfőzelék

Karalábéfőzelék húsgombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 karalábé 70 dkg darált hús 1 vöröshagyma 2 tojás petrezselyemzöld 2 marék rizs só ételízesítő őrölt bors szerecsendió pirospaprika 2 ek liszt 2-3 dl tejföl olívaolaj Elkészítése: A karalábét megpucoljuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát apróra felvágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. Egy edényben olajat hevítünk, majd elkezdjük párolni a hagymát. Amikor már […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.08.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 karalábé
  • 70 dkg darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • 2 tojás
  • petrezselyemzöld
  • 2 marék rizs
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • pirospaprika
  • 2 ek liszt
  • 2-3 dl tejföl
  • olívaolaj


Elkészítése:

A karalábét megpucoljuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát apróra felvágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.

Egy edényben olajat hevítünk, majd elkezdjük párolni a hagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a lereszelt karalábét, majd megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és jól összekeverjük. Felöntjük egy kevés vízzel, megszórjuk pici ételízesítővel, sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk.

A darált húst ízlés szerint fűszerezzük, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű rizst és az egész tojásokat, majd jól összegyúrjuk. Ezután egyforma méretű gombócokat formálunk belőle, majd egy edénybe helyezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Puhára főzzük a gombócokat, majd kiszedjük a főzőléből, és félretesszük.

A visszamaradt lébe beleöntjük a megpárolt karalábét, és lassú tűzön tovább főzzük, míg a rántás elkészül.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd beleszórjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Ekkor levesszük a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. Hűlni hagyjuk, majd amikor már csak langyos, hozzáadjuk a tejfölt, és simára keverjük.

Ezután beleöntjük a karalábés lébe, és kézi habverővel simára keverjük. Állandó keverés mellett pár percig még főzzük, hogy kellően besűrűsödjön.

Végül visszahelyezzük a húsgombócokat, és még pár percig szép lassan együtt főzzük.

Tálaláskor ízlés szerint friss kenyeret kínálhatunk hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is