Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karalábéfőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg karalábé
  • 5 dkg zsír vagy étolaj
  • 8 dkg liszt
  • 1 teáskanál cukor
  • petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • 2 dl tej

Elkészítése

A karalábéleveleket vágjuk le, a belső leveleket mossuk meg. A karalábét hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd vágjuk a szeleteket egyforma kockákra.Kb 7 dl vizet forraljunk fel, tegyük bele a kockára vágott karalábét főzzük tovább. Csak akkor sózzuk meg, amikor már majdnem puha a karalábé.Közben készítsünk egy kis edényben világos színű rántást. Vegyük le a tűzről, keverjük bele az apróra vágott zöldpetrezselymet, és öntsük fel a tejjel.Kézi habverővel keverjük simára, és öntsük a karalábéhoz. Főzzük a főzeléket még kb 5 percig, közben ízesítsük cukorral, borssal, és ízlés szerint sóval.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/karalabefozelek/